Menu
PRZYSTAWKI
– Tatar z polędwicy wołowej
majonez grzybowy, grzyby shimaji, brioche, poder z grzybów leśnych
– Grawlax tęczowy
pstrąg tęczowy z Zielenicy ,modra kapusta, pomarańcza, chrzan, pieczywo
– Krewetki agilo e olio
krewetki Campi 4 szt., chili, pietruszka, pieczywo
SAŁATKI
– Sałatka z kurczakiem
mix sałat, pikle; marchew, rzodkiew, rzodkiewka, burak,
grzyby shimeji, winegret, pestki dyni
– Sałatka z tofu
mix sałat, pikle; marchew, rzodkiew, rzodkiewka, burak,
grzyby shimeji, winegret, pestki dyni
ZUPY
– Chłodnik litewski
maślanka ,rzodkiewka, ogórek, burak, jogurt naturalny, czosnek, botwinka, jajko
– Rosół drobiowy
kluski lane, marchewka, nać pietruszki
– Żurek
grzyby leśne, ziemniaki, kiełbasa biała, kiełbasa śląska
DANIA DRUGIE
– Polędwica wołowa
zapiekanka ziemniaczana z tymiankiem, sos z zielonym pieprzem, majonez truflowy sałatka z piklami
– Stek ze świecy wołowej(medium)
maślane puree ziemniaczane, warzywa sezonowe, demi-glace
– Golonka duszona
zasmażana młoda kapusta, ziemniaki pieczone, chrzan, musztarda
– Pstrąg tęczowy z Zielenicy
piklowana marchew, szparag, leniwe pierogi
– Schabowy tradycyjny
puree ziemniaczane, kapusta kiszona
– Kurczak supreme
zapiekanka ziemniaczana z tymiankiem, sos winny, sałatka z piklami
– Smash burger
wołowina, cheddar, pikle, pomidor, ogórek, cebula, ketchup, majonez, musztarda, frytki
– Kopytka
ser emilgrana, Pesto z czosnkiem niedźwiedzim
DESERY
– Panna cotta z sosem o smaku malinowym
– Puchar lodów owocowych
– Puchar lodów bakaliowych
– Ciepła szarlotka z lodami i sosem deserowym o smaku adwokata
– Sernik na sosie deserowym o smaku czekoladowym
Najnowsze komentarze