• Obiekt
    Willa Nowa

    Obiekt

  • Grill
    Willa Nowa

    Grill

  • Nocą
    Willa Nowa

    Nocą

  • Restauracja
    Willa Nowa

    Restauracja

  • Restauracja
    Willa Nowa

    Restauracja

  • Pokój
    Willa Nowa

    Pokój

  • Kawiarnia
    Willa Nowa

    Kawiarnia

Menu

 Restauracja „Willa Nowa”

poleca nowe propozycje kulinarne

Menu obowiązuje od 27 października 2018

 

   Przystawki

 
  • Cielęcina w sosie tuńczykowym w asyście grzanki czosnkowej
  • Tatar z polędwicy wołowej z marynowaną kurką w towarzystwie cebulki, ogórka kiszonego i dyni z domowej spiżarni
  • Carpaccio wołowe na ściółce z rukoli skropione oliwą truflową
  • Deska serów i wędlin (sery pleśniowe, mięsa pieczyste, wędliny, marynaty)

   Pizza

 
  • Szefa (pieczarki, cebula, mozzarella kulka, pomidor koktajlowy, rukola, oliwa truflowa)
  • Capricciosa (pieczarki, cebula, salami, szynka, czarne oliwki, mozzarella)
  • Hawajska (pieczarki, cebula, ananas, kurczak, szynka, mozzarella

Sałatki

 
  • Bukiet sałat skropiony orzeźwiającym winegretem tropikalnym podanyz grillowanym serem halloumi i marynowaną  krewetką w asyście karmelizowanego melona
  • Sałatka z warzywami i grillowanymi paluszkami kurczaka w sosie musztardowo miodowym

 Dania pierwsze

 
  • Domowe pierogi ze szpinakiem w sosie serowym
  • Domowe pierogi z kapustą i grzybami z duszoną  cebulką  i boczkiem
  • Domowe pierogi ruskie z kwaśną śmietanką  i cytrynowym pieprzem
  • Domowe pierogi z mięsem  pod okrasą z wędzonki
  • Domowe pierogi z owocami ze śmietaną           

  Zupy

 
  • Leśna z cząstkami wołowiny i kluseczkami
  • Wenecjańska z owoców morza podana z puree pietruszkowo – limonkowym
  • Rozgrzewający krem dyniowy z dodatkiem przypraw orientalnych, sera pleśniowego i żurawiny
  • Bulion domowy z makaronem i oliwą pietruszkową

Dania drugie

 
  • Soczysta pierś z kurczaka sous-vide podana z warzywami z patelni w asyście makaronu grandine z duetem orzechowym oraz gruszką
  • Pieczone udo gęsie podane na czatneju cebulowym z gruszką w towarzystwie kopytek z dynią
  • Pierś z gęsi sous-vide muśnięta sosem cumberland na sałatce z marynowaną dynią oraz gratin ziemniaczane
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym w asyście polenty aromatyzowanej truflą z dodatkiem karmelizowanego buraczka
  • Schab marynowany w mleku z ziołami podany z ziemniakami, okraszony pieczarkę z cebulką w kompozycji z domowym bigosem
  • Policzki wołowe w sosie pomidorowym w towarzystwie sałatki bawarskiej z chrustem z boczku i ogórkiem kiszonym
  • Kowbojski stek z grilla dla Niego muśnięty masełkiem czosnkowym w asyście ziemniaka w mundurku, kwaśnej śmietany i grillowanej kolby kukurydzy
  • Kowbojski stek z grilla dla Niej muśnięty masełkiem czosnkowym w asyście ziemniaka w mundurku, kwaśnej śmietany i grillowanej kolby kukurydzy
  • Golonka wieprzowa muśnięta glazurą z miodu i piwa z ziemniakami w kompozycji z domowym bigosem
  • Aromatyczny dorsz w tempurze cytrusowej muśnięty sosem koperkowym w asyście ryżu jaśminowego z warzywami oraz sałatki z kopru włoskiego
  • Burger z wyselekcjonowanej stuprocentowej polędwicy wołowej podany z frytką stekową oraz sosami
  • Makaron pennette z cząstkami soczystej polędwiczki wieprzowej w sosie pomidorowo-śmietanowym z dodatkiem warzyw i sera pleśniowego
 

 Desery

 
  • Kremowa panna cotta z musem wiśniowym  muśnięta sosem
  • Puchar lodów owocowych
  • Puchar lodów bakaliowych
  • Ciepła szarlotka z lodami i sosem
  • Sernik na  sosie czekoladowym

Willa Nowa - W dobrym guście, w dobrej cenie