• Obiekt
    Willa Nowa

    Obiekt

  • Grill
    Willa Nowa

    Grill

  • Nocą
    Willa Nowa

    Nocą

  • Restauracja
    Willa Nowa

    Restauracja

  • Restauracja
    Willa Nowa

    Restauracja

  • Pokój
    Willa Nowa

    Pokój

  • Kawiarnia
    Willa Nowa

    Kawiarnia

Menu

Restauracja „Willa Nowa”

poleca nowe propozycje kulinarne

 

  Przystawki

 

  • Przegrzebki w sosie kokosowym, podane na fasolce szparagowej z migdałami

    w asyście salsy z melona na bagietce korzennej

  • Tatar z polędwicy wołowej z marynowaną kurką w towarzystwie cebulki, ogórka kiszonego i  dyni z domowej spiżarni

  • Carpaccio wołowe na ściółce z rucoli skropione oliwą  truflową

  • Deska serów i wędlin  (sery pleśniowe, mięsa pieczyste, wędliny, marynaty)

 Sałatki

 

  • Bukiet sałat skropiony orzeźwiającym winegretem tropikalnym podany

    z grillowanym serem halloumi i marynowaną  krewetką w asyście karmelizowanego melona

  • Sałatka z warzywami i grillowanymi paluszkami kurczaka w sosie musztardowo miodowym

 Dania pierwsze

 

  • Domowe pierogi ze szpinakiem w sosie serowym      

  • Domowe pierogi z kapustą i grzybami z duszoną  cebulką  i boczkiem

  • Domowe pierogi ruskie z kwaśną śmietanką  i cytrynowym pieprzem

  • Domowe pierogi z mięsem  pod okrasą z wędzonki

  • Domowe pierogi z owocami ze śmietaną           

Pizza

 

  • Szefa

    Pieczarki, cebula, mozzarella kulka, pomidor koktajlowy, rucola, oliwa truflowa

  • Capricciosa

    Pieczarki, cebula, salami, szynka, czarne oliwki, mozzarella

                   Zupy

 

  • Leśna z cząstkami wołowiny i  kluseczkami

  • Wariacja pomidorowa z mozzarellą i włoskim makaronem

  • Bulion domowy  z makaronem  i oliwą pietruszkową

Dania drugie

 

  • Glazurowane udo gęsie podane na kompozycji warzyw z makaronem ryżowym

  • Pierś z gęsi confit skropiona sosem z rokitnika na postumencie warzyw z patelni

    w towarzystwie kluski serowej

  • Roladka z kurczaka na puree dyniowym muśnięta sosem prowansalskim w asyście makaronu tagliatelle  z kremową gorgonzolą

  • Schab marynowany  w mleku z ziołami podany na puree ziemniaczanym

    z pieczonym czosnkiem okraszony pieczarką z cebulką w kompozycji z domowym bigosem

  • Policzki wołowe duszone w winie muśnięte sosem musztardowym podane na puree ziemniaczanym z chrzanem w towarzystwie warzyw z patelni

  • Stek z grilla  na puree ziemniaczanym z chrzanem skropiony sosem diane

    w asyście warzyw z grilla

  • Polędwiczka wieprzowa w aksamitnym sosie z boczniaków, puree z marchewki

    w otoczeniu klusek śląskich  glazurowanych masłem czosnkowym z natką pietruszki

  • Golonka wieprzowa muśnięta glazurą z miodu i piwa na puree ziemniaczanym

    z pieczonym czosnkiem w kompozycji z domowym bigosem

  • Marynowany dorsz z pieca pod chmurką z pomidorów suszonych na puree

    z zielonego groszku w asyście frytki stekowej

  • Burger w wyselekcjonowanej stuprocentowej polędwicy wołowej Podany z frytką stekową oraz sosami

  • Tagliatelle szpinakowe z polędwiczką wieprzową i pomidorem suszonym w sosie kurkowym   

 

Desery

 

  • Banan w cieście kokosowym podany z gałką lodów polany kremowym toffi

  • Puchar lodów owocowych

  • Puchar lodów bakaliowych

  • Ciepła szarlotka z lodami i sosem

  • Sernik na  sosie czekoladowym

Willa Nowa - W dobrym guście, w dobrej cenie