• Obiekt
    Willa Nowa

    Obiekt

  • Grill
    Willa Nowa

    Grill

  • Nocą
    Willa Nowa

    Nocą

  • Restauracja
    Willa Nowa

    Restauracja

  • Restauracja
    Willa Nowa

    Restauracja

  • Pokój
    Willa Nowa

    Pokój

  • Kawiarnia
    Willa Nowa

    Kawiarnia

Menu

 Restauracja „Willa Nowa”

poleca nowe propozycje kulinarne

Menu obowiązuje od 21 marca 2019

 

   Przystawki

 
  • Tatar z polędwicy wołowej z marynowaną kurką w towarzystwie cebulki, ogórka kiszonego i dyni z domowej spiżarni
  • Carpaccio wołowe na ściółce z rukoli skropione oliwą truflową
  • Deska serów i wędlin (sery pleśniowe, mięsa pieczyste, wędliny, marynaty)

   Pizza

 
  • Szefa (pieczarki, cebula, mozzarella kulka, pomidor koktajlowy, rukola, oliwa truflowa)
  • Capricciosa (pieczarki, cebula, salami, szynka, czarne oliwki, mozzarella)
  • Hawajska (pieczarki, cebula, ananas, kurczak, szynka, mozzarella)

Sałatki

 
  • Sałatka z krewetką tygrysią na bukiecie sałat z karmelizowanym ananasem i dipem z marakui
  • Sałatka z warzywami i grillowanymi paluszkami kurczaka w sosie musztardowo miodowym

 Dania pierwsze

 
  • Domowe pierogi ze szpinakiem w sosie serowym
  • Domowe pierogi z kapustą i grzybami z duszoną  cebulką  i boczkiem
  • Domowe pierogi ruskie z kwaśną śmietanką  i cytrynowym pieprzem
  • Domowe pierogi z mięsem  pod okrasą z wędzonki
  • Domowe pierogi z owocami ze śmietaną           

  Zupy

 
  • Krem z pieczonej papryki i pomarańczy
  • Maślana ogórkowa z grillowaną kaszą manną
  • Bulion domowy z makaronem i oliwą pietruszkową

Dania drugie

 
  • Grillowana pierś z kurczaka na sałatce cytrusowej z mozzarellą w asyście opiekanych ziemniaków
  • Pieczone żeberka w sosie BBQ  podane na puree  borowikowym  w towarzystwie grillowanych warzyw
  • Łosoś z pieca na puree szpinakowym z sałatką wiosenną
  • Polędwiczka wieprzowa w czerwonym winie z boczniakiem w towarzystwie warzyw z patelni i opiekanych ziemniaków
  • Mega schabowy okraszony cebulką z pieczarką w towarzystwie trio warzywnego z domowym bigosem
  • Dorsz grillowany na gratin buraczanym z sałatką tropikalną w asyście krewetki tygrysiej
  • Stek z grilla dla Niej w sosie z zielonego pieprzu z prażoną cebulką w towarzystwie sałatki wiosennej z ziemniakami z patelni i krążkiem cebulowym
  • Stek z grilla dla Niego w sosie z zielonego pieprzu z prażoną cebulką w towarzystwie sałatki wiosennej z ziemniakami z patelni i krążkiem cebulowym
  • Golonka wieprzowa muśnięta glazurą z miodu i piwa z ziemniakami w kompozycji z domowym bigosem
  • Kąski polędwiczki wieprzowej z makaronem conchiglie oraz karczochem i pomidorem suszonym w sosie  pesto bazyliowym oprószony parmezanem
  • Burger wołowy podany z szyszką ziemniaczaną i krążkiem cebulowym oraz sosami
  • Kremowe risotto z cząstkami marynowanego łososia, kurki oraz pomidora cherry, posypane parmezanem
 

 Desery

 
  • Aksamitny krem z pomarańczy z anyżem i goździkiem pod puszystą chmurką z bitej śmietany z dodatkiem czekolady i galaretki truskawkowej
  • Puchar lodów owocowych
  • Puchar lodów bakaliowych
  • Ciepła szarlotka z lodami i sosem
  • Sernik na  sosie czekoladowym

Willa Nowa - W dobrym guście, w dobrej cenie